НАУЧНО - БИБЛИСКИ

НАУЧНО - БИБЛИСКИ

Актуелни теми на релација Библија - Наука.

ЛистаМрежа
Прикажи:
Сортирај по:
За вистината, религијата и моралот
Девет теолошко-филозофски есеи за вистината, религијата и моралот.  ..
300 ден.
БОЖЈИТЕ ОТПЕЧАТОЦИ
Прирачник за секој кој сака да има проверени, референцирани, кредибилни и ажурирани научни аргументи..
250 ден.
Врз основа на 2 оценки.
НАУКАТА И ВЕРАТА - можат ли заедно?
Науката и верата се две страни на еден ист внатрешен порив кај човекот, да го запознае светот, да го..
250 ден.
Филозофија на религијата: размислувања за верата
Дали постои Бог? Како можеме да дознаеме? Што можеме да знаеме за Бог? Овие прашања се во фокусот на..
200 ден.
Филозофија на науката - Христијански погледи за природните науки
НАУКАТА, А ОСОБЕНО ПРИРОДНИТЕ НАУКИ, во последно време се најдоа под жестоки критики. Науката веќе ј..
200 ден.
Вселената и животот
Најновите гледишта за потеклото на вселената и животот, од научен и од библиски аспект.  Дал..
180 ден.
Дали науката Го закопа Бога?
Не постои поважна дебата од оваа - дебата меѓу науката и религијата. Но, таа треба повторно да започ..
300 ден.
НЕ! на еволуцијата ДА! на Библијата
Во времeто на комунизмот и атеистичката пропаганда во образовните системи, на луѓето им се проп..
200 ден.
Одговори на 20-те најчесто поставувани прашања за создавањето на светот и потоа
Книгата содржи научни и библиски одговори на 20-те најчесто поставувани прашања за постанокот на све..
300 ден.
Откровение - Христијанска книжарница © 2024. UKION SHOPS